Tvarohové pusinky
Ingredience:
Na plnou misku potřebujete: 450 g měkkého tvarohu, 250 g hrubé mouky, 2 menší nebo 1 velké vejce, 1/2 sáčku prášku do pečiva, špetku soli, citronovou nebo pomerančovou kůru, olej na smažení a moučkový cukr na obalování. Postup: Ze všech tří receptů je tenhle nejjednodušší a jako malá jsem se po těchto „pusinkách“ mohla utlouct – mamka nám je z donucení dělala snad každý týden :-). Do mísy dejte tvaroh, vejce, špetku soli a moukou prosátou s práškem do pečiva a vše spojte do jednolitého hustějšího těsta. Podle potřeby klidně použijte mouky o něco víc, záleží, jak moc vlhký jste měli tvaroh. Kůru použijte buď pomerančovou, nebo citronovou – každá dá dezertu trochu jinou chuť. Rozpalte si olej (zde opravdu na málo stupňů) a nachystejte si misku vystlanou papírovými utěrkami a druhou misku s moučkovým cukrem. Těsto nabírejte na kávovou lžičku a podobně jako noky do polévky ho klaďte do rozpáleného oleje. Pokud by se na lžičku příliš lepilo, občas ji namočte ho vlažné vody. Pusinky smažte dozlatova, pak je nechte okapat od přebytečného oleje a ještě horké je obalte v moučkovém cukru. Jsou vynikající!Po tvarohových pusinkách se jen zapráší